BIZ

BIZ?? Ape page BIZ nie?? Page BIZ nie merupakan page yang putra nak kongsikan internet business opportunities yang putra ceburi secara sambilan... incomenye bolehlah untuk sesuap nasi...=p kalau korang ingin mencuba apa yang putra dah buat nie boleh la try...=p kalau berminat bleh la follow step-step yang putra cadangkan nie... insyaallah jika diusahakan dengan penuh minat dan dedikasi, pasti berjaya... good luck...!!!!


Kenapa Internet Business?

Menurut pakar internet business, Irfan Khairi melalui website beliau :

  • Internet membolehkan kita melakukan promosi perniagaan kepada beribu orang tanpa kos yang mahal berbanding akhbar, tv, radio, majalah dan sebagainya.
  • Internet membolehkan usahawan memberi seberapa banyak maklumat dalam pelbagai format kepada pelanggan dan bakal pelanggan seperti gambar, teks, video, bunyi, animasi berbanding dengan media cetak, pada kos yang rendah. Sering kali percuma seperti Facebook, Youtube dan blog ini.
  • Sasaran pasaran yang ambil perhatian, kerana mereka yang memilih untuk membaca, melihat, mendapatkan maklumat daripada kita…
  • Perniagaan online yang kecil boleh bersaing dengan perniagaan besar secara offline. Keduanya bersaing pada tahap yang sama kini. Perniagaan online milik satu orang boleh bersaing dengan syarikat yang miliki berpuluh atau beratus pekerja!
  • Boleh mendapat sasaran yang paling tepat oleh kerana di Internet terdapat komuniti-komuniti pelbagai industri.
  • Perniagaan Internet adalah fleksibel, boleh dijalankan dimana sahaja pada bila-bila masa. Asalkan ada hubungan Internet… kini guna telefon bimbit pun boleh menguruskan perniagaan
  • Perniagaan Internet boleh mendapat pelanggan dari serata dunia pada kos yang terlalu rendah!
  • Dan yang paling best sekali, perniagaan Internet boleh dijalankan dari rumah bersama keluarga tercinta! My favourite!

Semoga anda juga akan mencuba perniagaan Internet, atau setidaknya, gunakan medium Internet untuk melariskan lagi apa sahaja perniagaan anda online atau offline!

Tetapi sebelum korang nak memulakan perniagaan internet seperti yang putra cadangkan nie...


First Thing First....

Perkara pertama yang perlu korang ada/join adalah :

Korang perlukan creditcard atau debitcard dan akaun Payza.


Apa itu Payza?

Payza (dahulu dikenali sebagai Alertpay) adalah satu lagi kaedah pembayaran dan menerima bayaran (income) secara online (payment processor) selain dari Paypal, Solid Trust Pay, e-gold, Liberty Reserve dan sebagainya. Ia bertujuan untuk urusan pembelian dan pembayaran terutama dalam perniagaan online seperti jual beli barang, program affiliate, multi-level-marketing/direct selling, pelaburan dan pelbagai lagi program bisnes internet. Ia sudah bertahun-tahun digunakan sejak tahun 2004 dan berdaftar di Kanada.

Daftarlah akaun PERCUMA dengan meng'klik' banner hijau yang sangat menarik dibawah ini dan adalah digalakkan untuk memilih Personal Starter.Selain itu, korang pun boleh try daftar Paypal... daftar jer...=p


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.


Ok... dah daftar???? Tahniah.... Selamat Datang ke dunia online business....=p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...